Administratie, belasting en advies regio Utrecht | Administer

Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier online.

top header
In deze nieuwsbrief

- Kwartaalborrel donderdag 5 oktober 2017
- Administer 3.0
- Administratie en aangifte BTW 3e kwartaal 2017
- Over de jaarrekening en aangifte 2016
- Publicatiestukken BV's uiterlijk 1 november ingediend
- Miljoenennota 2018


Kwartaalborrel
Terwijl ik deze tekst schrijf, geniet ik van een verlate zomervakantie. En het weer hier scheelt dag en nacht met het weer in Nederland. Ik zal proberen de zon mee terug te nemen!

Hopelijk genieten we wederom op het dakterras tijdens onze gezellige kwartaalborrel! Dat was laatst prima vertoeven. En anders ontmoeten we elkaar het in het souterrain van ons pand, waar ook een gezellige ruimte is! Wanneer?

donderdag 5 oktober 2017 van 17.00 uur tot 19.00 uur
Klok

Het zou gezellig zijn als we elkaar weer zien!

Namens het team van Administer,

Handtekening Diana

     

Lijn
Administer 3.0

Precies een jaar geleden meldden wij de start van ons project Administer 3.0: welke van de vele ICT-mogelijkheden en koppelingen sluiten aan bij onze klanten.

Wat hebben wij inmiddels gerealiseerd?
We gebruiken nu een digitale checklist, u kunt uw belastingaangiften online accorderen, wij versturen uw publicatiestukken digitaal, uw personeel kan declaraties via een app indienen, en voor velen hebben wij de zakelijke bankrekening gekoppeld of maken wij gebruik van inleesbestanden.

Waar zijn wij nu vooral mee bezig?
De volgende stap is: online-realtime administraties. Daarbij gaan wij samen met u ervoor zorgen dat facturen, bonnen en bank direct in uw administratie worden ingelezen. Via een app kunt u scannen en krijgt u continue inzicht in uw administratie. Kortom: gemak, tijdbesparing, inzicht en volledigheid. De eerste klanten zijn al enthousiast. En ik weet zeker dat u er ook blij van wordt!

Samen naar 3.0
Uw relatiebeheerder overlegt met u dit najaar hoe we het gaan aanpakken, want geen enkele klant is natuurlijk hetzelfde ;-). Dus er zijn uiteraard keuzes. Maar wel met hetzelfde doel: vanaf boekjaar 2018 ook uw administratie 3.0!


Administer 3.0 Administer 3.0 Administer 3.0
Lijn
Administratie en aangifte BTW
3e kwartaal 2017


Het 3e kwartaal is bijna voorbij, dus tijd om de administratie bij te werken en de aangifte BTW in te dienen (en te betalen).

Indien wij voor u de administratie en/of aangifte BTW verzorgen, wilt dan uiterlijk maandag 9 oktober de stukken digitaal klaarzetten, in Dropbox, Google Drive of andere cloud-oplossing? Dan kunnen wij uw administratie op tijd bijwerken, zodat u probleemloos voor 31 oktober kunt betalen. Levert u nog een administratiemap aan? Dan zien wij u graag met administratiemap op de borrel! Andere borrelgasten kunnen volstaan met een glimlach ;-)
7 januari
Lijn
Over de jaarrekening en aangifte 2016

Er zijn klanten voor wie - zoals in overleg gepland - de jaarrekening en aangiften 2016 nog op de planning staat. Geen probleem, want wij hebben voor u collectief uitstel geregeld. Dit houdt in dat de uiterste inleverdatum voor de aangiften inkomstenbelasting is uitgesteld tot 1 mei 2018. Ons streven is minder ver in de tijd: Uiterlijk 31 december 2017 willen wij alle aangiften hebben ingediend.

Meer informatie over de jaarrekening en de aangifte 2016? Klik hier voor de speciale nieuwsbrief. Of bel ons!
marieke
Lijn
Publicatiestukken BV's uiterlijk 1 november ingediend

Voor de aangiften vennootschapsbelasting gelden dezelfde genoemde data als hierboven. Voor de publicatiestukken van BV's geldt echter een eerdere datum, namelijk 1 november. En ja, dat is een maand eerder dan vorig jaar. Een kleine uitdaging, want dat betekent dat wij de laatste jaarrekeningen voor BV's in deze BTW-maand zullen moeten afronden. We gaan ervoor!

Tips
Lijn
Miljoenennota 2018

Prinsjesdag was dit jaar traditioneel hetzelfde: de Troonrede is voorgelezen, de Miljoenennota en het Belastingplan 2018 gepresenteerd. Het demissionaire kabinet heeft zich (uiteraard) behoudend opgesteld, en geen grote wijzigingen voorgesteld. De overheidsbegroting is dus in lijn met het huidige Regeerakkoord.

Mogelijk dat het nieuwe kabinet met aanzienlijke aanpassingen voor de overheidsbegroting komt. Mocht dat aanleiding geven om u extra te informeren, dan zullen wij dat zeker op een passend tijdstip doen!

Klik hier voor de samenvatting van de Miljoenennota (of op de grafiek).

Miljoenennota 2018


7 januari
Footer
 
Administer BV
Vondellaan 24 | 3521 GD Utrecht
T 030 – 820 12 50 | F 030 – 820 12 58


Logo Administer
Footerlijn www.administerutrecht.nl
info@administerutrecht.nl


Twitter Facebook Linkedin
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier