Administratie, belasting en advies regio Utrecht | Administer

Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier online.

Top Header
In deze nieuwsbrief

- Zomerse kwartaalborrel op het dakterras!
- Administratie en aangifte BTW Q2 2017
- Zomervakantie en BTW
- Zomerse openingstijden
- Over jaarrekening en aangifte 2016 (in de herhaling)

Nieuws van de Salarisbalie:

- Minimumlonen jongeren fors omhoog
Tussenstuk
Uitnodiging kwartaalborrel op het dakterras!
Het tweede kwartaal is bijna ten einde! Afgelopen maanden hebben al behoorlijk wat klanten hun jaarrekening en aangiften over 2016 ontvangen. Maar volgende maand is weer een BTW-maand en ligt de nadruk weer even op de kwartaaladministraties. En een BTW-maand luiden wij traditiegetrouw in met een borrel!

Borrel

Graag laten wij u kennismaken met die andere leuke klanten en relaties uit ons netwerk, tijdens onze gezellige kwartaalborrel! Wanneer?

Datum: Donderdag 6 juli 2017
Tijd: 17.00 uur - 19.00 uur

Locatie: op het dakterras!


Het zusterpand naast ons - bedrijvencentrum Rudolf Magnus - heeft een mooi dakterras. Mooie plek dus voor onze zomerse kwartaalborrel. Dus dit keer niet binnen in onze kantoorruimte, maar op het dakterras, met geweldig uitzicht over het mooie Utreg!

Wij stellen het op prijs als u via deze button laat weten of u komt.

Ik ben erbij    Ik kom misschien    Ik ben er niet bij

Tot donderdag!

Namens het team van Administer,

Handtekening Diana
Tussenstuk
Administratie en aangifte BTW Q2 2017

Indien wij voor u de administratiemap en/of aangifte BTW verzorgen, ontvangen wij uw administratie uiterlijk op donderdag 6 juli. Dus kom gezellig naar onze borrel en neem uw administratiemap mee. Levert u aan via een cloud-oplossing? Zorg dan dat alle gegevens uiterlijk donderdag 6 juli klaar staan in de afgesproken folders. En dan komt u gezellig zonder map naar de borrel!

Wij bellen of mailen elkaar uiteraard nog voor concrete afspraken. En vergeet niet de BTW te betalen vóór 31 juli 2017.
Administratie en aangifte BTW 1e kwartaal 2017
Tussenstuk
Zomervakantie en BTW

Gaat u in de maand juli op vakantie? Dit jaar begint de zomervakantie voor sommigen al op 7 juli. Grote kans dat u rond eind juli al op vakantie bent, zeker als u schoolgaande kinderen heeft. Wij horen graag uw vakantiebestemming, maar vooral: wanneer! Want zomervakantie en aangifte BTW Q2 ? ze zijn voor ons en voor u als ondernemer onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ook dit kwartaal willen we er zeker van zijn dat we genoeg tijd hebben tot de uiterste betaal- en aangiftedatum van 31 juli 2017.

Doen wij uw administratie? Dan zien wij die graag tegemoet voor/op 6 juli a.s. Lukt dat niet? Laat het ons bijtijds even weten!
Zomervakantie en BTW
Tussenstuk
Zomerse openingstijden

De zomervakantie komt er aan! En dat betekent heerlijk bijkomen van gedane zaken. Even geen jaarrekeningen, aangiften en administraties; alleen maar familie, zon, rust en vrije tijd. Door spreiding van onze vakanties is het kantoor gedurende de vakantie gewoon 'open'! Weliswaar met een kleinere bezetting in augustus en september, maar toch... Dus mocht u vragen hebben: Ook in de zomer zijn wij gewoon bereikbaar.

Wij wensen u een zorgeloze zomer!
Openingstijden
Tussenstuk
Over de jaarrekening en aangifte 2016

Inmiddels zijn wij druk aan de gang met de jaarrekeningen en aangiften 2016. De nieuwsbrief van februari gaf u reeds uitgebreid alle ins-en-outs over:

- Collectief uitstel
- Gespreide planning
- Aanlevering gegevens
- De verwachte aanslag 2016
- De voorlopige aanslag 2017

We noemen het niet voor niets de belangrijkste nieuwsbrief van het jaar! Heeft u die gemist? Klik hier om de nieuwsbrief alsnog te lezen.

Jaarrekening Jaarrekening en aangifte 2016
Tussenstuk
Ronald Nieuws van:
Salarisbalie


Minimumloon voor jongeren fors omhoog

Per 1 juli veranderen de regels voor het minimumloon. De leeftijd voor het 'volwassen' wettelijk minimumloon gaat vanaf 1 juli 2017 omlaag van 23 jaar naar 22 jaar. Tegelijkertijd gaat het minimumloon voor jongeren van 18 tot en met 21 jaar (minimumjeugdloon) in stappen flink omhoog. Wat betekent dat voor u?

Minimumloon

Nu hebben medewerkers van 23 jaar en ouder recht op een volledig wettelijk minimumloon. Jongere medewerkers krijgen volgens een staffel een percentage van dit minimumloon. Dit is het wettelijk minimumjeugdloon. 

Wat verandert er?
Per 1 juli aanstaande wordt de eerste stap gezet. Dan gaat de leeftijd waarop iemand het (volwassen) wettelijk minimumloon krijgt omlaag van 23 jaar naar 22 jaar. Stap 2 volgt per 1 juli 2019. Dan wordt dat 21 jaar.

Tegelijkertijd gaan per 1 juli 2017 de percentages van het wettelijk minimumloon voor 18, 19, 20 en 21 jaar omhoog. Per 1 juli 2019 gaan de minimumlonen voor 18, 19 en 20 jaar nog verder omhoog.

Button tabel

Concreet betekent dit dat uw medewerkers van 18 tot en met 22 jaar per 1 juli aanstaande een hoger wettelijk minimum(jeugd)loon ontvangen. Medewerkers van 18 jaar ontvangen 5 procent meer, en medewerkers van 22 jaar gaan er tot 18 procent op vooruit.

Button tabel

Compensatieregeling lage-inkomensvoordeel
Door de stapsgewijze verhoging krijgen werkgevers te maken met hogere loonkosten. Met een compensatieregeling kunt u rekenen op een tegemoetkoming, het lage-inkomens voordeel (LIV). Deze regeling geldt nu al voor degenen die het wettelijk minimumloon ontvangen en daar wordt nu de groep jeugd van 18 tot en met 21 jaar aan toegevoegd (en per 1 juli 2019 de groep 18 tot en met 20 jaar). Hier hoeft u niets voor te doen; deze compensatie ontvangt u na afloop van het jaar automatisch van het UWV. U moet dus wel eerst even voorfininacieren.

Vragen? Stuur deze naar ronald@salarisbalie.nl
Footer
 
Administer BV
Vondellaan 24 | 3521 GD Utrecht
T 030 - 820 12 50

Logo Administer
Footerlijn www.administerutrecht.nl
info@administerutrecht.nl


Twitter Facebook Linkedin
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier