Administratie, belasting en advies regio Utrecht | Administer

Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier online.

top header
In deze nieuwsbrief

- Bent u klaar voor volgend jaar?
- Kantoortijden: Administer in december 2015
- Hoe hoog is uw voorlopige aanslag 2015?
- Is uw voorlopige aanslag 2016 juist?
- Save the date: Nieuwjaarsborrel donderdag 7 januari 2016
- New kid on the block!
- Eindejaarstips Administer


Bent u klaar voor volgend jaar?

Nou, de Sinterklaasrijmelarij zit er nog in; ik moet nog even schakelen. Zojuist heb ik namelijk twee Sinterklaasgedichten gemaakt. Eentje voor een collega en eentje voor thuis en nu zit ik dus deze nieuwsbrief te schrijven voor u. We schijnen van de cijfertjes te zijn, maar geloof mij: zonder toelichtend verhaal en een goed advies betekenen cijfers niet zoveel. Dus schrijven wij en vertellen wij graag wat die cijfers nu inhouden, wat u het beste zou kunnen doen en waar u zoal op moet letten. Net zoals in deze speciale eindejaarsnieuwsbrief.

U weet inmiddels wellicht hoe het gaat: wij versturen jaarlijks 6 nieuwsbrieven, speciaal voor u als ondernemer: 4 nieuwsbrieven voor elk kwartaal, gericht op kwartaaladministratie en aangiften BTW. In februari de nieuwsbrief omtrent de jaarrekening en de aangiften inkomstenbelasting en tenslotte de nieuwsbrief in december, met eindejaarstips om het kalenderjaar goed af te sluiten. Helder, overzichtelijk, pragmatisch en heel (klant)gericht.

En we doen meer: ook dit jaar bellen wij u om samen de eindejaarstips door te nemen. Want een lijst met tips doornemen met een deskundige toelichting gaat sneller en doelgerichter, omdat het interactief en persoonlijk is. Daarnaast vinden wij het ook heel prettig om zeker te weten dat u daadwerkelijk klaar bent voor volgend jaar.

Dus leest u de eindejaarstips even door en weet dat wij nog contact met u hebben om samen te overleggen of er nog wat moet gebeuren.

Voordat u dat doet: we hebben ook nog enkele andere wetenswaardigheden voor u. Lees die eerst even door!

Heeft u vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief, of iets specifiek? Vraag het ons, wij helpen u graag! Dan kunt u daarna ontspannen en met volle overgave van de feestdagen genieten!

Namens het team van Administer,

Handtekening Diana

Lijn
Kantoortijden: Administer in december 2015

Wij kunnen ons voorstellen dat de afsluiting van het boekjaar leidt tot vragen of overleg. Daartoe zijn wij u natuurlijk graag van dienst. Wij maken u erop attent dat wij tussen Kerst en Oudjaar in beperkte mate aanwezig zijn. Maar de rest van de maand december kunt u op ons rekenen!

Klok
Lijn
Hoe hoog is uw voorlopige aanslag 2015?
Nu het jaar 2015 bijna voorbij is en aankomend jaar uw aangifte inkomstenbelasting over 2015 zal worden opgesteld, vragen wij u alvast te kijken naar uw voorlopige aanslag over het jaar. Deze voorlopige berekening is gebaseerd op een vooraf ingeschatte situatie, maar kan natuurlijk zijn veranderd. Denkt u dat de voorlopige aanslag erg afwijkt van de werkelijkheid, neem dan even contact met ons op. Mogelijk is het raadzaam om alvast een aanpassing te vragen. Over afwijkingen betaalt u namelijk 4% belastingrente, vanaf 1 juli 2016. Heeft u teveel betaald, dan loopt u rente over het 1e halfjaar mis, want er wordt geen rente meer vergoed. Voor de vennootschapsbelasting geldt zelfs een percentage van 8,05%. Het is dus zaak dat de voorlopige aanslag bij benadering gelijk is aan de werkelijk te betalen belasting. Cijfers
Lijn
Is uw Voorlopige aanslag 2016 juist?

Inmiddels heeft u uw voorlopige aanslag 2016 ontvangen. Bekijk deze voorlopige berekening even goed. Het is meestal gebaseerd op historische gegevens en dat hoeft natuurlijk niet overeen te komen met de verwachting van 2016. Mede gezien de verandering in belastingrente (zie vorig artikel) is directe aanpassing wellicht gewenst. Zo voorkomt u een forse bijbetaling of renteverlies. Belastingdienst
Lijn
Save the date: Nieuwjaarsborrel donderdag 7 januari 2016

Jaarlijks toveren wij de eerste kwartaalborrel van het jaar om in een nieuwjaarsborrel. Graag zien wij u op donderdag 7 januari 2016 om 17 uur om gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. De officiële uitnodiging ontvangt u in het begin van 2016. 7 januari
Lijn
New kid on the block!

We hebben een nieuwe collega! Dit keer geen financieel professional, maar een heuse office-manager. Marieke van den Brink heet ze, en we zijn nu al blij met de ondersteuning die ze gaat bieden. U zult spoedig van haar horen, want telefonisch zal zij u waarschijnlijk als eerste te woord staan. Marieke werkt parttime, verdeeld over vier dagen. We hopen dat ze zich snel ‘thuis’ zal voelen bij ons! marieke
Lijn
Eindejaarstips Administer

Elk jaar attenderen wij u in december op maatregelen die wellicht nog aantrekkelijk kunnen zijn voor u als ondernemer. En zoals gezegd: binnenkort nemen we even contact met u op, om te overleggen of er nog wat moet gebeuren. Dus leest u de punten even door, dan bespreken we het vervolgens samen even!

Button


Tips
Footer
 
Administer BV
Vondellaan 24 | 3521 GD Utrecht
T 030 – 820 12 50 | F 030 – 820 12 58


Logo Administer
Footerlijn www.administerutrecht.nl
info@administerutrecht.nl


Twitter Facebook Linkedin
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier